O le a le plywood

Plywood o se ituaiga laupapa laupapa na faia e le tagata e toe faʻatasia e le fofoina.

Plywood e faia i le tipiina i totonu o veneers tetele-eria i le itu o mama faʻaletausaga. A maeʻa ona faʻamago ma fusifusia, e gaosia e tusa ai ma le faʻavae o le faʻatutuina o le mahogany saito faʻatulagaina o vavalalata vale.
O le aofai o autu laupapa e masani lava o se numera le masani ai o faaputuga, masani lava tolu i le sefulutolu faaputuga, ma o le masani numera o faaputuga e masani lava tolu faaputuga, lima faaputuga, iva faaputuga, ma 13 faaputuga (o le maketi faatau e masani ona taʻua tolu laupapa laupapa, lima laupapa laupapa laupapa e iva, sefulu ma le tolu senitimita). O le pito i luma veneer o le pito i fafo vaega ua taʻua o le pito i luma vaega, o le pito i tua e taua o le pito i tua vaega, ma o le vaega i totonu e taua o le autu laupapa.

Ituaiga 1 plywood ei ai le lelei o le teteʻe o le tau, faʻafefeteina vai tetee, anagata, maualuga vevela tetee, ma ausa teteʻe.

Nei ituaiga 2 o plywood o plywood susu, lea e mafai ona faʻasusu i le vai malulu ma le vai vevela i se taimi puʻupuʻu.

Ituaiga 3 laupapa laupapa laupapa o le vai e leai se vai, e mafai ona faʻatofuina i totonu o le vai malulu mo sina taimi puʻupuʻu, e talafeagai mo le vevela i totonu o le potu. Meafale ma faʻalautelega galuega fausiaina;
Ituaiga 4 plywood o le susu e tetee i le susu, lea e masani ona faʻaaoga i totonu o fale. O lapisi e masani ona faʻaaogaina e aofia ai le birch, eucalyptus ma le poplar.

O laupapa laupapa e masani ona faʻaaogaina i tulaga i fafo, e pei o le fausiaina o fafo teuteuga ma sima formwork. I teuteuga, e masani ona faʻaaogaina i faʻalo, pito i lalo o puipui, ma ie fola o le foloa.

Le tuʻufaʻatasiga o plywood

Ina ia mafai ona faʻaleleia le anisotropy o le natura laʻau i le tele e mafai ai, plywood ei ai toniga uiga ma foliga mautu foliga. O le mea e masani ai, e tatau ona mulimulitaʻi le plywood i mataupu faʻavae e lua i le fausaga: tasi e tutusa lelei; o leisi o le tuʻusaʻo tasi-laupapa alava opitika e felagolagomaʻi le tasi i le isi. 

O le faʻavae o le symmetry o le plywood e manaʻomia i itu uma o le ogatotonu vaalele o symmetry o le laupapa laupapa, tusa lava poʻo le a le natura o laʻau, o le mafiafia o le laupapa, le aofaʻi o faaputuga, o le itu o le alava, ma le susū mataupu e tatau ona tutusa i le tasi ma le isi. 

I totonu o le plywood tutusa, tasi laau ma veneers o le mafiafia e mafai ona faʻaaogaina, poʻo veneers o eseʻese ituaiga laʻau ma mafiafia e mafai ona faʻaaogaina; ae ui i lea, soʻo se lua laʻau o le felavasaʻi o symmetrical veneer laʻau ma mafiafia i itu uma o le symmetry ogatotonu vaʻalele e tutusa. 

Ina ia mafai ona faʻatulagaina le faʻatulagaina o le laupapa i luga atu o le lua mataupu faʻavae, o le numera o faaputuga e tatau ona ese. 

O le mea lea, e masani ona vaevaeina laupapa faʻatolu i ni faaputuga se tolu, lima faaputuga, fitu faaputuga ma isi vaega eseʻese.

O le igoa o le lapisi vaega o le: o le pito i luga veneer ua taʻua o le laulau, o le veneer totonu e taʻua o le autu laupapa; o le pito i luma e taua o le vaega, a o le pito i tua e taua o le pito i tua; i le autu laupapa, o le alava itu e tutusa i le vaega. 

E taʻua ole laupapa uʻumi poʻo le laupapa ogatotonu.

Lelei o plywood
O le lelei o le plywood o le malosi o le mafai gafatia, e le faigofie e deform ma piʻo, e le faigofie ona taʻei, ma laʻititi faʻalauteleina. Multilayer laupapa o loʻo i ai le lelei gafatia e fetuʻunaʻi i totonu o le vevela vevela ma le susū. O le vaega pito i luga o multilayer laupapa o laʻau masani. O le fafie fafie e latalata i le natura ma o le faʻatulaga e tele. O le lelei o tele-vaega laupapa e faigofie ona tatalaina. Faʻatusatusa i laupapa ogalaau laʻau, tele-layer laupapa aloese mai ni natura faʻaletino o le natura laʻau, e pei o le gagau, lautele, deformation, ma le lelei teteʻe tetee.

E tele foʻi vaega o laupapa e iai le sili atu lona aoga nai lo laupapa masani ile tau. Talu ai o le tele-layer laupapa toe suʻesuʻe ma toe faʻatulaga laʻau, ua sili atu le tamaoaiga nai lo taugata laupapa laupapa ogalaau taugata.

Le lelei o le laupapa multilayer
O le tele-vaega laupapa e faia i laupapa laʻau autu autu e ala i le maualuga vevela ma maualuga mamafa oomiina i se vevela lolomi ma se pipiʻi. O le mea lea, i tulaga o le puipuiga o le siosiomaga, o le ai ai ni faʻamalologa formaldehyde. Ae e latalata i le natura laʻau ma o se sili ona siʻosiʻomaga faauo laupapa faia.

Faʻailoa o le lelei poʻo le leaga plywood
Muamua, vaʻai i le laugatasi o le laulau. Mai lenei taimi, e mafai ona tatou vaʻai i totonu mea o le laupapa. A tatou vaʻai i se laupapa, e mafai ona tatou tago i ai ma o tatou lima ma lagona pe i ai se le tutusa. A i ai, o lona uiga e le lelei le sanding luga.

A le o lona uiga o le autu laupapa mea e le lelei ma o mea na fai si malepe. I se faapuupuuga, e le fautuaina e faʻatau le tutusa.

Lona lua, matau le uiga o faʻatulagaga o le multilayer laupapa. O le mafiafia o le laupapa, o le faigofie atu o le vaʻaia o le faʻaputuga o le tele-vaega laupapa. Afai o vaega taʻitasi e faia i mea faʻapitoa, o le a matua manino ma faʻapipiʻi ma o le a leai se faʻafesoʻotaʻiga vaega. Afai e le lelei mea, e tele lapisi.

Ona o le aʻafiaga o le omiga, o le a atili ai ona leaga le tulaga pe a oomiina e le tasi le isi.


Taimi Post: Tes-02-2020